watercolor-hand-drawn-abstract-artistic-blue-red-brush-stroke-with-strains-isolated-on-whi

KONSTNÄRER 2021

Vill du vara en av konstnärerna som ställer ut 2022?

rasmuswallden.jpg

Rasmus Walldén
Fotograf

Rasmus fotografiska skapande drivs av nyfikenhet på både ljus och vinklar. Hans känsla för det som finns här och nu i rummet gör honom till en duktig dokumentär fotograf. Bakom de varma och uttrycksfulla bilderna finns en gedigen känsla för både modellregi och ljussättning. Kort sagt experimentell och mångfacetterad.

  • Instagram - svarta cirkeln

Aline Eikeland
Digital, grafit

Aline tar oss till en kantig, dystopisk värld där vi får möta både behagliga och obehagliga konstigheter. Tekniken är grafit, digitalt eller en blandning av båda. Hon beskriver processen som en trevlig balans av hjärndött och hjärnlevande. Det här är nyanserat; konst att studera och fundera över.

  • Instagram - svarta cirkeln
aline_edited_edited.jpg
ludvig.jpg

Ludvig Levin
Digital

Ludvig är en illustrativ konstnär vars främsta motiv är djur - från hönor till dinosaurier. Hans konst färgas av hans intresse för gammal svensk kultur och folktro och han blåser gärna liv i gamla sägner och sagor. Med barnslig glädje ger han ny själ åt det gamla och ger det en plats i det moderna rummet.

  • Instagram - svarta cirkeln

Nora Carlsson Barrios
Skulptur

Noras konstnärskap är mångsidigt; hon arbetar i såväl bild och illustration som formgivning och skulptur. Den röda tråden i Noras skapande är hennes fokus på berättande. Hon förmedlar tankar, känslor och stämningar och finner inspiration i sådant som hon upplever kring föremål, personer och platser i vardagen. 

  • Instagram - svarta cirkeln
nora%20cb_edited.jpg
greta_edited.jpg

Greta Abeni
Digital

Gretas tekniksäkra konst uttrycker en varm nyfikenhet på människor. På ett enkelt och stilrent sätt fångar hon deras huvudessens i sina vardagliga miljöer och det blir intimt och närgånget utan att för den skull bli utlämnande. Konsten, säger Greta, är ett sätt att vidga hennes tänkande och sinnen. 

  • Instagram - svarta cirkeln

Nelly Björkqvist
Fotografi

Nelly brinner för frågor om mänskliga rättigheter och får utlopp för det via skrivandet, journalistiken och sin konst. Med bara 2,5 år under bältet som fotograf är hon en stigande stjärna att hålla ögonen på. Just nu jobbar hon med de kontraster som finns hos människor som till exempel maskulint vs. feminint.

  • Instagram - svarta cirkeln
IMG_3018.jpg
Maija.png

Maija Eriksson Kukkonen
Grafisk illustration

Trots sin ringa ålder kan Maija redan nu mäta sig med yrkesaktiva inom concept art. I hennes konst får vi möta enastående fantasy skapelser och oklanderlig teknisk skicklighet. Hon kommer utan tvekan att ta spelindustrin med storm!

  • Instagram - svarta cirkeln

Moa Eriksson Kukkonen
Illustration

Moas sagolika och ljuva konst tar oss långt bort men ändå nära. Det är kallt och nordiskt men gör ändå betraktaren varm på djupet. En illustrativ godbit som tagen ur gamla sagoböcker.

  • Instagram - svarta cirkeln
IMG_3019.jpg
raffe.jpg

Rafael Wiking
Illustration, måleri, skulptur

Rafaels verk uttrycker en lekfullhet och nyfikenhet som är få konstnärer förunnat. Med bakgrund som adopterad från Brasilien är identitet och relationer ofta centralt vare sig han jobbar illustrativt eller med skulptur. Intimt och personligt med barnasinnet ständigt närvarande.

  • Instagram - svarta cirkeln

Margona Saari
Illustration, måleri, film

Med en ständig närvaro av djup och nyanser i både akryl och illustration porträtterar Margona olika sinnesstämningar. Stilen är en fin balans mellan det ljuva och det fula i expressionistisk anda. Hennes konst bemöts ofta av vitt skilda och personliga tolkningar och är minst sagt av sådan karaktär som berör.

  • Instagram - svarta cirkeln
IMG-1388-2.jpg